Η πολυδιαφημισμένη εξαγορά του Twitter συνεχίζει να «πονοκεφαλιάζει» τον Έλον Μασκ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση νέου CEO που θα τον αντικαταστήσει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, μετά την «πόρτα εξόδου» που του έδειξαν οι χρήστες σε πρόσφατη δημοσκόπηση, όπως μεταδίδει το CNBC.

Στο παρελθόν ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η παραμονή του στη θέση του CEO της Twitter θα είναι προσωρινή και ότι θα αναζητήσει κάποιον να τον αντικαταστήσει όταν έρθει η ώρα. Πιο πρόσφατα ωστόσο, ήταν σαφής σε tweet του ότι «δεν υπάρχει διάδοχος». Ξεκαθάρισε δε ότι το πρόβλημα δεν είναι να βρεθεί ένας CEO αλλά εκείνος ο CEO που θα μπορεί να κρατήσει το Twitter «ζωντανό».

Πάντως, η δημοσκόπηση για την παραμονή του ή όχι στη θέση, που ο ίδιος ζήτησε, αποτέλεσε ένα ηχηρό «χαστούκι», αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κάλεσε να παραιτηθεί από τη θέση. Ο Μασκ ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το CNBC είχε ξεκινήσει το «σαφάρι» για αναζήτηση νέου CEO πριν γίνει η δημοσκόπηση.

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ είναι μέχρι στιγμής το ίδιο αμφιλεγόμενη όσο και ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας. Στο διάστημα που ακολούθησε την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η ρητορική μίσους αυξήθηκε κατακόρυφα, οι διαφημιζόμενοι φεύγουν ο ένας μετά των άλλων, ενώ άναψε «πράσινο» φως για την επαναφορά λογαριασμών που είχαν διαγραφεί λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. Ο ίδιος ο Μασκ, πέραν του ότι αυτοαποκαλείται «Chief Twit», υποστηρίζει αντίθετα ότι και η ρητορική μίσους έχει μειωθεί και ότι οι χρήστες αυξήθηκαν κατακόρυφα.