Εκκενώθηκε το νοσοκομείο «Sainte Mousse» της Τουλόν στη Γαλλία όταν, σε εξέταση που έγινε σε 88χρονο, διαπιστώθηκε ότι είχε στον πρωκτό του ένα βλήμα που χρονολογούνταν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο -αν και δεν προκύπτει από τη χρονιά γέννησής του, το 1934, συμμετοχή σε αυτόν- και το οποίο ήταν... ενεργό! 

Οι γιατροί εκκένωσαν το νοσοκομείο με το βλήμα, το οποίο έπρεπε να εξεταστεί από ειδικούς, για να υπάρξει επίσημη διάγνωση αν προκύπτει πιθανότητα έκρηξης. 

Τα στελέχη του προσωπικού εξουδετέρωσης βομβών, που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι υπήρχε μικρή πιθανότητα η οβίδα να εκραγεί μέσα στον άνδρα και καθησύχασαν τους εργαζόμενους. «Μας καθησύχασαν λέγοντάς μας ότι ήταν ένα συλλεκτικό αντικείμενο από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που χρησιμοποιήθηκε από τον γαλλικό στρατό», ανέφερε το νοσοκομείο.



Οι έκπληκτοι γιατροί άρχισαν στη συνέχεια τη διαδικασία να αφαιρέσουν το αντικείμενο-αντίκα, το οποίο είχε μήκος σχεδόν 20 εκατοστά και πλάτος πάνω από 5 εκατοστά, από τον πισινό του άντρα. Πιστεύεται, επίσης, ότι ο άνδρας το χρησιμοποίησε για σεξουαλική απόλαυση.

«Έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε ασυνήθιστα αντικείμενα», δήλωσε ένα γιατρός. «Έχουμε βρει μήλο, μάνγκο ή ακόμα και αφρό ξυρίσματος. Αλλά βλήμα; Ποτέ!», προσέθεσε ο γιατρός του νοσοκομείου.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να οδηγήσουν τον ηλικιωμένο στο χειρουργείο, για να κάνουν επέμβαση στην κοιλιά του ώστε να αφαιρέσουν το αντικείμενο. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, τώρα είναι «καλά στην υγεία του» και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως από το χειρουργείο.