Πλημμύρισε η αρχαία βραχώδης πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία, μετά από μια φρικτή βροχόπτωση που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο, αναγκάζοντας κατοίκους και τουρίστες να απομακρυνθούν.

Τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες πραγματικά κόβουν την ανάσα όταν νερά κατέκλυσαν το εμβληματικό αρχαιολογικό μνημείο που στέκεται εδώ και 2000 χρόνια.

Υπολογίζεται ότι 1.700 τουρίστες και ντόπιοι διατάχθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή για την ασφάλειά τους, αφού 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοιες πλημμύρες στην περιοχή το 2018 και έκτοτε οι αρχές εφιστούν την προσοχή σε κάθε ανάλογη περίσταση.


Πλάνα από το πιο πολυσύχναστο τουριστικό αξιοθέατο της Ιορδανίας, νότια της Ιερουσαλήμ, δείχνουν ένα ποτάμι νερού να χύνεται στο φαράγγι στην είσοδο του ναού της Πέτρας, καθώς πανικόβλητοι τουρίστες τρέπονται σε φυγή.

Η Αρχή της Περιφέρειας Ανάπτυξης και Τουρισμού της Πέτρας δήλωσε: «Η ιορδανική κυβέρνηση εκκένωσε περίπου 1.700 τουρίστες στην Πέτρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων».

Στο γειτονικό Μαάν, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες, αφού ένα μικρό λεωφορείο παρασύρθηκε από τους ορμητικούς χείμαρρους.



Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας κατασκεύασε ένα φράγμα για να εμποδίσει την είσοδο του νερού στο φαράγγι που οδηγεί στο Al-Khazneh, γνωστό ως θησαυροφυλάκιο.

Κλιμάκια του υπουργείου Δημοσίων Έργων και Στέγασης, σε συνεργασία με το PSD, έκλεισαν επίσης τον δρόμο Νεκρή Θάλασσα-Καρακ λόγω λάσπης, πτώσης βράχων και σκόνης λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.