Νεκρή ανασύρθηκε το πρωί των Χριστουγέννων, μια 22χρονη γυναίκα στην Καλιφόρνια, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Destiny Abdrazack, γιόρταζε την παραμονή των Χριστουγέννων με την οικογένεια του αρραβωνιαστικού της στο σπίτι τους στα Βόρεια Χάιλαντς, όταν ένα βραχυκύκλωμα από το δέντρο μετέτρεψε το σπίτι σε πύρινη κόλαση.

Ήταν περίπου 2 τα ξημερώματα, όταν η 22χρονη φώναξε ότι υπήρχαν φλόγες, ξυπνώντας τους υπόλοιπους πέντε που βρίσκονταν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον πατέρα του αρραβωνιαστικού της, Ernest Isom, οι συναγερμοί καπνού δεν λειτουργούσαν.
«Ήταν αυτή που φώναξε για τη φωτιά πρώτη, και αυτό είναι το λυπηρό μέρος της ιστορίας», είπε ο Isom για τη γυναίκα που επρόκειτο να γίνει η μελλοντική του νύφη. «Μας έσωσε τις ζωές».


Η Destiny Abdrazack ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες με τις αισθήσεις της, αλλά άφησε την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα σε νοσοκομείο της περιοχής.
Οι υπόλοιποι πέντε - ο σύντροφός της, οι γονείς του και δύο άλλοι ενήλικες - επέζησαν.


Ο Isom είπε ότι η οικογένεια είχε αποκοιμηθεί χωρίς να σβήσει τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
«Δυστυχώς, ήθελαν να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι όλοι μας αποκοιμηθήκαμε. Αργήσαμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί κι έτσι μας είχαν μείνει μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να βγούμε έξω», είπε.