Με φόνο τις εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα εντός του 2023, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, ενώ μάλιστα έχει επικαλεστεί και σύγχρονες μεθόδους ώστε να πείσει τους πολίτες υπέρ του. Για την ακρίβεια, το έχει ρίξει στα τραγούδια. Η εν λόγω προσφιλής τακτική αποσκοπεί στο να αποδείξει πως οι Τούρκοι εξακολουθούν να τον προτιμούν παρά την ιδιαιτέρως βεβαρημένη κατάσταση της τουρκικής οικονομίας.

Οι στίχοι εξάλλου του τραγουδιού που ακούστηκε σε μια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αποκαλυπτικοί των προθέσεων του Τούρκου προέδρου: «Η καρδιά που αγαπάει δεν αντέχει στα νάζια και τις τσαχπινιές, εσύ που είσαι από το Ερζερούμ μη με χτυπάς, μη με χτυπάς, είμαι πληγωμένος, δεν σου λέω ψέματα, είμαι ερωτευμένος μόνο μαζί σου, μόνο εσένα αγαπώ».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Τουρκία τα ποσοστά παραμένουν υπέρ της αντιπολίτευσης στην Τουρκία (58% για την αντιπολίτευση, 42% για την κυβερνητική συμμαχία Ερντογάν), με τον πρόεδρο της τουρκικής Βουλής να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές στη χώρα να διεξαχθούν πριν από τον Ιούνιο του 2023.

«Αν γίνουν Απρίλιο, Μάιο ή Ιούνιο, δεν θεωρούνται πρόωρες εκλογές», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής.