Οι πολικές θερμοκρασίες του τελευταίου διαστήματος στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσουν και οι καταρράκτες του Νιαγάρα, με τον φακό να καταγράφει εντυπωσιακές εικόνες, που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου. 

Ο λόγος που δεν έχουν παγώσει εντελώς, παρά τις θερμοκρασίες αυτές, είναι η συνεχής κίνηση του νερού. Σύμφωνα με τη «New York Post», οι καταρράκτες του Νιαγάρα έφτασαν στο σημείο της ολικής «κατάψυξης» πέντε φορές στο παρελθόν, όταν κομμάτια πάγου είχαν μπλοκάρει τη ροή του νερού. Έτσι, για να μην επαναληφθεί αυτό, το 1964 τοποθετήθηκαν μεταλλικές δοκοί.

H επιστημονική εξήγηση

Όπως φαίνεται στα εντυπωσιακά βίντεο που ανέβασαν χρήστες στο Twitter, ενώ φαίνεται πως «πάγωσαν» οι διάσημοι καταρράκτες, ουσιαστικά το νερό δεν σταματά ποτέ. Έτσι, συνεχίζει την πορεία του μέσα από το χιονισμένο τοπίο. Επιστημονικά αυτό εξηγείται ωε εξής: Κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών η ομίχλη σχηματίζει μια κρούστα πάγου πάνω από το ορμητικό νερό, κάνοντας να φαίνεται σαν να έχουν σταματήσει στην πραγματικότητα οι καταρράκτες. Ωστόσο, το νερό συνεχίζει να ρέει κάτω από τα φύλλα πάγου, δίνοντας κάποιες εντυπωσιακές εικόνες.