Ρουμάνοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα από δικαστήριο του Βουκουρεστίου να παρατείνει κατά 30 ημέρες την κράτηση του Άντριου Τέιτ, αφού η διχαστική αυτή διασημότητα του Ίντερνετ συνελήφθη ως ύποπτη για λαθραία διακίνηση ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η σύλληψή του ήρθε μετά τη διαδικτυακή του κόντρα με την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Με σκοπό να την ειρωνευτεί, ζήτησε από ένα άτομο εκτός οθόνης να του δώσει μία πίτσα, υπενθυμίζοντας να μην ανακυκλώσουν το κουτί. Τα κουτιά είχαν ρουμανικό τύπο στα πλάγια και αυτό φανέρωσε την τοποθεσία του influencer και συνελήφθη από τις ρουμανικές Αρχές.

Ο 36χρονος Τέιτ, πρώην επαγγελματίας κικμπόξερ, και ο αδελφός του, ο Τριστάν, τέθηκαν χθες, Πέμπτη, υπό κράτηση αρχικά για 24 ώρες μαζί με δύο Ρουμάνους υπόπτους, ανέφεραν σε δήλωσή τους εισαγγελείς της διεύθυνσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, αφού πραγματοποίησαν εφόδους σε ιδιοκτησίες των δύο υπόπτων στο Βουκουρέστι.

 «Εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος ζήτησαν από τον δικαστή δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Δικαστήριο του Βουκουρεστίου να παραμείνουν υπό κράτηση οι τέσσερις ύποπτοι για 30 ημέρες», ανέφεραν σήμερα οι εισαγγελείς.

 Φυσικά η Γκρέτα δεν άφησε τη σύλληψή του να περάσει ασχολίαστη. Έγραψε στο Twitter: «Αυτά παθαίνεις όταν δεν ανακυκλώνεις τα κουτιά της πίτσας».

 Οι δύο αδελφοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν χθες, όμως ο δικηγόρος τους επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται υπό κράτηση. Εισαγγελείς είπαν πως σε βάρος των αδελφών Τέιτ διεξαγόταν έρευνα από τον Απρίλιο.

 «Οι τέσσερις ύποπτοι... φαίνεται πως συνέστησαν μια εγκληματική οργάνωση με στόχο να στρατολογούν, να στεγάζουν και να εκμεταλλεύονται γυναίκες, εξαναγκάζοντάς τες να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο που μπορούσε κανείς να δει σε εξειδικευμένους ιστοτόπους έναντι χρημάτων», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωσή τους αργά χθες.

 Οι εισαγγελείς είπαν ότι βρήκαν έξι γυναίκες τις οποίες είχαν εκμεταλλευτεί σεξουαλικά οι ύποπτοι.

 Ο Τέιτ έγινε γνωστός με απαξιωτικά σχόλια για τις γυναίκες και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για τον βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες.

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε τον Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ. Σε ένα από τα μηνύματά του στο Twitter μετά την επιστροφή του στην πλατφόρμα, έγραψε ότι πηγαίνει στην Καλιφόρνια για να πει στον Μασκ ότι είναι «θρύλος».

 Ο Τέιτ φαίνεται πως έχει στείλει σήμερα ένα μήνυμα μέσω του Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι στη διάρκεια της κράτησής του έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό του και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε καλέσει, μέσω του Twitter, αυτόν τον Βρετανό υπήκοο να βρει κάτι να ασχοληθεί, αφού εκείνος της είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές ρύπων».

Τι βρήκε η αστυνομία στο κρησφύγετο των Τέιτ

Η ρουμανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την έφοδο που φαίνεται να γίνεται στη βίλα του Άντριου Τέιτ στο Βουκουρέστι. Στο δωμάτιο φαίνονται όπλα, μαχαίρια και χρήματα.