Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς έχει μπει η Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, να προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα στη χώρα, φτιάχνοντας τηλεοπτικά σποτ, μοιράζοντας επιδόματα και φυσικά με συνεχείς επιθέσεις κατά της Αθήνας.

 Μιλώντας στο κομματικό του ακροατήριο, ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε την πολεμική του ρητορική με φόντο τον πύραυλο Tayfun εκτοξεύοντας απειλές, εμμένοντας στην απειλή «θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά».

 Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Καλίν, είχε εξαπολύσει και αυτός ευθείες απειλές στην Ελλάδα.

 «Οποιαδήποτε πράξη άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία. Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε αυτό και θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε να μην προσφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τo αφήσουμε επ ουδενί αναπάντητo».

 Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία συμβολική κίνηση θα μεταβεί στη Γαύδο για να γιορτάσει τα Θεοφάνεια.

 Τα προεκλογικά επιδόματα του Ερντογάν

Η δημοφιλία του Ταγίπ Ερντογάν έχει ανάλογη πορεία με την κατρακύλα της τουρκικής λίρας, με το οικονομικό επιτελείο του Τούρκου προέδρου να μοιράζει τώρα επιδόματα πείνας για να αλλάξει το κλίμα.

 Όπως ανακοινώθηκε, αυξάνεται το επίδομα φτώχειας από 12,50 ευρώ τον μήνα σε 20,10 ευρώ, ενώ η ελάχιστη σύνταξη από 175 ευρώ αυξάνεται στα 276 ευρώ.

 Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται καθημερινά, η φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του τουρκικού λαού έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, ειδικά από τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές.

 Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς σήμερα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά. Τα ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη.