Πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε την κόρη του μαζί σε δημόσιες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει διάφορα σενάρια.

 Η αποκάλυψη της κόρης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε πρόσφατες δημόσιες εκδηλώσεις ήταν πιθανότατα μια προσπάθεια να δείξει ότι ένα από τα παιδιά του θα κληρονομήσει μια μέρα την εξουσία στην τρίτη κληρονομική μεταβίβαση εξουσίας στη χώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας.

 Η αποκάλυψη της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ πήρε δημόσια την κόρη του σε τρεις εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες: μια τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων, μια φωτογράφηση με επιστήμονες όπλων και μια περιήγηση σε εγκατάσταση πυραύλων. Τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης την αποκάλεσαν το «πιο αγαπημένο παιδί του Κιμ», πυροδοτώντας συζητήσεις σχετικά με το αν προετοιμάζεται ως κληρονόμος του, αν και πιστεύεται ότι είναι περίπου 9 ή 10 ετών.

 Κιμ Γιονγκ Ουν: Γιατί πήρε μαζί του την κόρη του σε δημόσιες εμφανίσεις

Σε μια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας εκτίμησε ότι πηγαίνοντας την κόρη του σε δημόσιους χώρους ο Κιμ στοχεύει να δείξει στους Βορειοκορεάτες την αποφασιστικότητά του για ακόμα έναν γύρο κληρονομικής μετάβασης εξουσίας. Ο Yoo Sang-bum, ένας από τους βουλευτές που παρακολούθησαν την ιδιωτική ενημέρωση της NIS, είπε στους δημοσιογράφους ότι η NIS πιστεύει πως η δημόσια εμφάνισή της -η πρώτη για οποιοδήποτε από τα παιδιά του Κιμ- δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τον διαδεχθεί.

 Τα παιδιά του Κιμ Γιονγκ Ουν

Τα Μέσα Ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι ο Κιμ έχει τρία παιδιά -γεννημένα το 2010, το 2013 και το 2017- και ότι το πρώτο παιδί είναι ένας γιος, ενώ το τρίτο κόρη.

 Στην προηγούμενη αξιολόγησή της μετά την πρώτη αποκάλυψη της κόρης τον Νοέμβριο, η NIS είπε ότι είναι το δεύτερο παιδί του Κιμ που ονομάζεται Ju Ae και είναι περίπου 10 ετών. Είπε ότι η αποκάλυψή της στο σημείο εκτόξευσης πυραύλων φαινόταν να αντικατοπτρίζει τις προθέσεις του Κιμ να προστατεύσει την ασφάλεια των μελλοντικών γενεών της Βόρειας Κορέας ενόψει μιας αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος γίνεται 39 τη Δευτέρα, ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειάς του που κυβερνά διαδοχικά τη Βόρεια Κορέα από την ίδρυσή της το 1948. Κληρονόμησε την εξουσία από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ με τον θάνατό του τον Δεκέμβριο του 2011. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ανέλαβε την εξουσία όταν ο πατέρας του και ιδρυτής του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ πέθανε το 1994.