Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας του Χιούστον για τον εντοπισμό του άνδρα, ο οποίος τράβηξε όπλο, ενώ δειπνούσε σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο και εκτέλεσε με 9 σφαίρες έναν ληστή, που είχε μπει στο κατάστημα και, υπό την απειλή όπλου, άρπαζε χρήματα από τους πελάτες.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος στο νοτιοδυτικό Χιούστον, έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Περίπου 10 πελάτες ήταν στο εστιατόριο και έτρωγαν όταν ο μασκοφόρος ληστής μπήκε μέσα και τους σημάδεψε με όπλο ενώ άρχισε να τους παίρνει τα πορτοφόλια και τα κινητά τους τηλέφωνα, δήλωσε ο υπαστυνόμος της τοπικής αστυνομικής υπηρεσίας.

Οι ερευνητές δεν έχουν αναγνωρίσει τον ύποπτο ή το άτομο που, όπως είπαν, τον σκότωσε. Οι πελάτες έφυγαν από το εστιατόριο μετά το περιστατικό, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους στο κατάστημα.

Η αστυνομία του Χιούστον δήλωσε ότι ο άνδρας δεν κατηγορείται προς το παρόν, αλλά καταζητείται για ανάκριση. «Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι διωκτικές αρχές αναζητούν αυτό το άτομο είναι για να μάθουν αν φοβήθηκε για τη ζωή του ή τη ζωή των γύρω του, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για μια αξίωση αυτοάμυνας βάσει του νόμου», δήλωσε νομικός αναλυτής, προσθέτοντας πως «φαίνεται να πρόκειται για αυτοάμυνα και ακόμη και αν το όπλο του υπόπτου ήταν ψεύτικο,"οι πελάτες στο εστιατόριο πίστευαν σαφώς ότι ήταν πραγματικό όπλο».