Μπροστά στην κόρνα του αυτοκινήτου, ο πολιτισμός υποχωρεί. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα κάφροι οι οδηγοί, αλλά και σε άλλα, θεωρητικά και πρακτικά πιο προηγμένα κράτη. 

Οι οδηγοί στην Αγγλία θα βρεθούν ενάντια στο νόμο και θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο αξίας μέχρι και 1.135€ αν χρησιμοποιήσουν άκοπα την κόρνα του αμαξιού τους. Έρευνα αγγλικού ινστιτούτου απέδειξε πως η πλειονότητα των οδηγών χρησιμοποιεί την κόρνα της χωρίς οποιονδήποτε λόγο.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως ένας στους τέσσερις οδηγούς κορνάρει χωρίς λόγο και αιτία, με αποτέλεσμα να προκαλεί άγχος σε νέους οδηγούς. Την ίδια στιγμή, ένας στους πέντε κορνάρει επίτηδες σε νέους οδηγούς, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, το κάνουν προκειμένου να τους εντάξουν γρηγορότερα στους οδηγικούς ρυθμούς της χώρας.

Οι αποκαλύψεις της έρευνας έρχονται ενάντια στους νόμους που διέπουν την χώρα, καθώς, σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να κορνάρουν μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις ή για να προειδοποιήσουν κάποιον άλλο οδηγό.

Επιπροσθέτως, είναι παράνομο να κάνεις χρήση της κόρνας σε μια γειτονιά από τις 11:30 το βράδυ μέχρι τις 7:00 το πρωί. Αν η Αστυνομία αντιληφθεί την παράβαση του νόμου, μπορεί να κόψει πρόστιμα αξίας που κυμαίνεται από τα 35€ έως και τα 1.135€.

Ο Νιλ Γκρεγκ, διευθυντής οργανισμού, που είναι υπεύθυνος για την σωστή συμπεριφορά των οδηγών, δήλωσε: «Οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν τους νόμους. Όπως για παράδειγμα φοράμε πάντα ζώνες και δεν χρησιμοποιούμε το κινητό, ενώ οδηγούμε. Όμως αρκετοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πως η άσκοπη χρήση της κορνάς μπορεί να σε πάει στο δικαστήριο».