Λένε ότι τα λεφτά πάνε στους πλούσιους, αλλά στην περίπτωση του Έλον Μασκ η επιτυχία μπορεί να υφίσταται ακόμα και έπειτα από μια αποτυχία παταγώδη, που επηρεάζει την κοινωνία με περισσότερους από έναν τρόπο. Όπως το να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες «συντρίβοντας» το ρεκόρ των χαμένων χρημάτων μέσα σε μία χρονιά. 

Η επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσε ότι το 2022 ο συνιδρυτής της Tesla έχασε 182 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία. Το ακριβές ποσό που έχασε ο Έλον Μασκ είναι αδύνατο να προσδιοριστεί, διευκρίνισε η επιτροπή, που στήριξε τον υπολογισμό της σε εκτίμηση του «Forbes».



Ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου ήταν ο Ιάπωνας επενδυτής τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον, που το 2000 έπιασε το αρνητικό ρεκόρ με απώλειες 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό καταφανώς χαμηλότερο από αυτό του επικεφαλής της Twitter.

Αν εξαιρέσει κάποιος ότι ο Έλον Μασκ μπήκε για τις επιχειρηματικές του επιλογές στο βιβλίο Γκίνες, παράλληλα, εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων του κόσμο, με τον ιδρυτή της LVMH Μπερνάρ Αρνό να καταλαμβάνει τη θέση του.



Άλλωστε, η περασμένη χρονιά ήταν έντονη για τον Μασκ, που είδε τη μετοχή της Tesla να υποχωρεί κατά έως και 65%, ενώ ο ίδιος φέρεται ότι πούλησε μετοχές ύψους 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει την Twitter. Πάντως, με δεδομένη τη ρευστότητα στον υπολογισμό της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους για τα ρεκόρ Γκίνες, ο Έλον Μασκ να ανακάμψει στο μέλλον.