Οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων και όπλων από τη Δύση δεν θα σώσουν το «καταρρέον τεχνητό» κράτος της Ουκρανίας, ισχυρίζεται ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το Κρεμλίνο φαίνεται πως έχει εξοργιστεί με τα τεθωρακισμένα που δίνει η Δύση στο Κίεβο και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τη σκυτάλη πήρε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Μεντβέντεφ, ο οποίος ανέφερε ότι σύντομα τα άρματα αυτά θα είναι «σκουριασμένα παλιοσίδερα».

Στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τους ομολόγους του της Πολωνίας και της Λιθουανίας στο Λβιβ, ο Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι η Βαρσοβία σχεδιάζει να εφοδιάσει το Κίεβο με άρματα μάχης «Leopard» ως μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού, που θα στείλει και εκσυγχρονισμένα T-72 ή και βρετανικά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

«Αλλά όλα αυτά τα σίδερα σε κάθε περίπτωση σύντομα θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα», είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και την εποχή που ήταν πρόεδρος της Ρωσίας θεωρούνταν μετριοπαθής πολιτικός, από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Μεντβέντεφ προσπαθεί να ενισχύσει με ακραίες θέσεις και απειλές το προφίλ του.