Τις κινήσεις των αστυνομικών πριν από τις συλλήψεις των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, στο οποίο είναι εμπλεκόμενη και η Εύα Καϊλή, που έχει προφυλακιστεί, περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ η «Le Soir».

Η βελγική εφημερίδα αναφέρει πως οι βελγικές Αρχές είχαν μπει κρυφά στο σπίτι του Αντόνιο Παντσέρι και είχαν εντοπίσει 700.000 ευρώ, τα οποία είχε κρύψει σε διάφορα μέρη, όπως στην ντουλάπα και σε μία βαλίτσα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί περίμεναν μία μέρα τον Παντσέρι να αποχωρήσει από την κατοικία του και στη συνέχεια μπήκαν κρυφά στο οίκημα.

Εκεί βρήκαν μια μαύρη βαλίτσα κάτω από κρεβάτι, που περιείχε τέσσερα πακέτα με 380.050 ευρώ, μοιρασμένα σε 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Παράλληλα, εντόπισαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ, τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα στην ντουλάπα.


Αφού τράβηξαν τις αποδεικτικές φωτογραφίες που χρειάζονταν και συγκέντρωσαν τα στοιχεία που ήθελαν, έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη, ενώ λίγο καιρό μετά προχώρησαν στις σχετικές συλλήψεις και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Στις 26 Ιανουαρίου καταθέτει ο Τζιόρτζι

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, επρόκειτο να καταθέσει την Τετάρτη, ωστόσο πήρε αναβολή.

Θα καταθέσει στις 26 Ιανουαρίου.

Εύα Καϊλή: 19 ή 20 Ιανουαρίου η απόφαση για παράταση της κράτησής της

Στο τέλος του μήνα θα απολογηθεί η προφυλακισμένη Εύα Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής, όπως είπε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, θα απολογηθεί «στις 19 ή 20 Ιανουαρίου».

Σε νέα κατάθεση οδηγήθηκε αιφνιδιαστικά χθες, Τετάρτη, ο πατέρας της Εύας Καϊλή

Ο λόγος της κλήσης του πατέρα της ευρωβουλευτή δεν έγινε γνωστός, διότι το βελγικό σύστημα προβλέπει ότι όσοι καλούνται από τον ανακριτή μαθαίνουν το κατηγορητήριο επιτόπου.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της Εύας Καϊλή είχε συλληφθεί από τη βελγική αστυνομία την πρώτη ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, καθώς είχε στην κατοχή του βαλίτσα που πήρε από το διαμέρισμα της κόρης του με 600.000 ευρώ.