O πρόεδρος τον ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ξέχασε το όνομα της γυναίκας του γιου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση μνήμης για τον Αφροαμερικανό πάστορα και ακτιβιστή και ενώ είχε ζητήσει απ’ όλους να τραγουδήσουν το Happy birthday στην Άρντρεα Ουότερς Κινγκ, που είχε γενέθλια.

Αναλυτικότερα, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το παρών στην ομοσπονδιακή εορτή για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσιγκτον, η οποία έγινε στο ιστορικό ξενοδοχείο Mayflower. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για τον Κινγκ, που πάλεψε για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ και δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 ετών στις 4 Απριλίου του 1968.

Τα χρόνια πολλά στην Άρντρεα Ουότερς Κινγκ

Σε κάποια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος θυμήθηκε ότι είχε γενέθλια η γυναίκα του γιου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ΙΙΙ , η Άρντρεα Ουότερς Κινγκ και είπε: «Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ΙΙΙ, γιορτάζουμε μια κληρονομιά του αγαπημένου σου πατέρα και της μητέρας σου. Εργάστηκαν για την αγαπημένη τους κοινότητα. Αλλά συγχαρητήρια σήμερα στους τιμώμενους, συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας σας, που καταλαβαίνω ότι έχει τα γενέθλιά της σήμερα;» ρώτησε ο Μπάιντεν.

Όταν πήρε θετική απάντηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από όλους να τραγουδήσουν στην γυναίκα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ΙΙΙ τα χρόνια πολλά.

«Κοιτάξτε, η γυναίκα μου έχει έναν κανόνα στην οικογένειά της. Όταν είναι τα γενέθλια κάποιου, τραγουδάμε όλοι το «Happy Birthday». Είστε έτοιμοι;» είπε ο Μπάιντεν και ξεκίνησε να λέει το γνωστό τραγούδι. Εκεί όμως, ανακάλυψε ότι δεν θυμόταν το όνομα της Άρντρεα. Αντί να πει το όνομά της, είπε κάτι ανάμεσα σε Βάλερι και… κάτι άλλο. Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι αντί για Άρντρεα, είπε: «Χρόνια πολλά, αγαπητή Valz-dvit»!

Οι γκάφες του Μπάιντεν

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο γηραιότερος πρόεδρος όλων των εποχών στις ΗΠΑ αποδεικνύεται… «ξεχασιάρης».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κουφάνει όσους βρίσκονταν σε ομιλία του, στην οποία ρώτησε ξαφνικά τους θεατές: «Πού είναι η Τζάκι;». Όλοι… έμειναν, καθώς φάνηκε ότι αναζητούσε την βουλευτή Τζάκι Βαλόρσκι, η οποία είχε φύγει από τη ζωή τον Αύγουστο. Μάλιστα ο Μπάιντεν είχε μιλήσει δημόσια για τον θάνατό της και είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά της για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Ανάμεσα στα άλλα έχει αποκαλέσει δημόσια τουλάχιστον έξι φορές ως: «Πρόεδρο Χάρις» την αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του, Καμάλα Χάρις. Η πιο πρόσφατη ήταν στις 5 Ιανουαρίου.