Για δεύτερη μέρα, ο διεθνής τύπος φιλοξενεί ρεπορτάζ και λεπτομέρειες από την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το ενδιαφέρον του Ισπανικού τύπου μονοπωλεί η κοινή παρουσία της Ισπανικής Βασιλικής Οικογένειας και η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της βασίλισσας Λετίθια και της Μαρί Σαντάλ.

Η επανένωση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας μετά από τρία χρόνια κυριαρχεί στα ρεπορτάζ των ισπανικών μέσων για κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας. Ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια δεν έπρεπε να έχουν δημόσια καμία άμεση επαφή με τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος Φίλιππο που ζει αυτοεξόριστος στο Άμπου Ντάμπι στη σκιά σκανδάλων.

 «Μαζί για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια. Η Βασίλισσα Σοφία και ο επίτιμος Βασιλιάς, οι κόρες τους… όλοι εκτός από την Ελεονώρα και την Σοφία βρέθηκαν στην κηδεία. Μια ώρα αργότερα έφτασε ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια. Σχεδόν ολόκληρη η οικογένεια των Βουρβόνων μαζί αν και σε απόσταση όπως προτάσσει το πρωτόκολλο δεν είδαμε ούτε χαιρετισμούς ούτε κουβέντες μεταξύ τους».

 Η εφημερίδα «El Mundo» και το περιοδικό «People» γράφουν για συμφιλίωση ανάμεσα στην Λετίθια και την Μαρί Σαντάλ στο δείπνο πριν από την κηδεία, θυμίζοντας την διαμάχη ανάμεσα στις δυο γυναίκες που ξεκίνησε το 2018.

 Τότε,  στην Πασχαλινή Θεία Λειτουργία, η Λετίθια είχε εμποδίσει τις κόρες της Λεονόρ και Σοφία να φωτογραφηθούν με την γιαγιά τους Βασίλισσα Σοφία, προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια της Μαρί Σαντάλ στο Twitter, τα οποία αργότερα έσβησε.

 «Η βασίλισσα Λετίθια και η Μαρί Σαντάλ φωτογραφήθηκαν να βγαίνουν μαζί από ένα εστιατόριο στην Αθήνα την Κυριακή την παραμονή της κηδείας του τέως Βασιλιά, ο οποίος ήταν πεθερός της Μαρί Σαντάλ. Κουβέντιασαν καθώς περπατούσαν μαζί. Η Λετίθια απαθανατίστηκε να βάζει το χέρι της στο μπράτσο της Μαρί Σαντάλ», περιγράφει το «People».

 Ο Βρετανικός «Independent» από την άλλη επικεντρώνεται στην απουσία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου.

 «Η Λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνδσορ έκανε τα πρώτα της βήματα στη δημόσια ζωή εκπροσωπώντας τον ξάδελφο της πρίγκιπα Γουίλιαμ στην κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδας. Η Λαίδη Γκαμπριέλα, κόρη του πρίγκιπα Μάικλ του Κεντ, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τον μελλοντικό βασιλιά στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας».

 Η απουσία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ όμως δεν ήταν η μοναδική που συζητήθηκε. Ο Πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, ήρθε στην Αθήνα μόνος του χωρίς την σύζυγο του Πριγκίπισσα Σαρλίν η οποία τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει τον διεθνή Τύπο με την συμπεριφορά της.