Προεκλογικό σόου εν μέσω … νέου παραληρήματος, έδωσε και πάλι ο Ερντογάν, καθώς επιμένει να προβάλλει μια εικόνα ισχύος της Άγκυρας, που περνάει μέσα από την Ελλάδα και μέσα από τους Κούρδους. Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, με σημερινές δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν ουσιαστικά βάζει «στο ίδιο καλάθι» ως εχθρούς την Ελλάδα και τους Κούρδους του PKK.

 Επιμένοντας στην προκλητική ρητορική του, δήλωσε ειρωνικά ότι... «δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ξεσπάσματα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την τουρκική αμυντική βιομηχανία».

 «Εμείς ξέρουμε ότι όσοι επιτίθενται στον στρατό και στην αμυντική βιομηχανία μιας χώρας είναι αυτοί που τους βλέπουν ως απειλή. Για παράδειγμα, παρόλο που βρίσκουμε αδικαιολόγητα τα ξεσπάσματα της Ελλάδας σε αυτό το θέμα, το καταλαβαίνουμε. Κατά τον ίδιο τρόπο είναι εύλογες οι κραυγές του ΡΚΚ, και αυτό το καταλαβαίνουμε. Όπως επίσης καταλαβαίνουμε ότι βλέπουν ως απειλή για τα πολιτικά τους συμφέροντα τη στρατιωτική ισχύ της χώρας μας» ισχυρίστηκε.

 Όμως, πρόσθεσε για την τουρκική αντιπολίτευση, «αυτό που δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε και μας στεναχωρεί, είναι ότι ένα κόμμα αυτής της χώρας, ο πρόεδρος ενός κόμματος και τα μέλη του, εκφράζουν δυσαρέσκεια τους για το στρατό και την αμυντική μας βιομηχανία».