«Είναι απίστευτο το ότι προτάθηκε συμφωνία μεταμελημένου στον Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται επικεφαλής της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, χωρίς να έχουν τεθεί ποτέ σε αντιπαράθεση τα λεγόμενά του με όσα υποστηρίζει ο πελάτης μου», ανέφερε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» o Μάξιμ Τόλερ, συνήγορος υπεράσπισης του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Ο δικηγόρος εκτιμά ότι «υπάρχει κίνδυνος σύλληψης του Ταραμπέλα», αλλά θεωρεί ότι «δεν υπάρχουν νομικές αιτίες για να συμβεί κάτι τέτοιο».

«Αν γίνει, θα πρόκειται για φυλάκιση με στόχο να ασκηθεί πίεση για να καταρρεύσει», συμπληρώνει ο Τόλερ.

«Ο Ταραμπέλα αισθάνεται απογοητευμένος και προδομένος, λυπάται και για τις συνέπειες που η ιστορία αυτή έχει στην οικογένειά του. Αποκλείσθηκε από το κόμμα του, από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και υπέστη όλα αυτά χωρίς να έχει τη δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του», δηλώνει στην «Corriere» o δικηγόρος.

«Είναι, όμως, πολύ μαχητικός, θέλει να αγωνιστεί», εξηγεί.

Ο Τόλερ αρνείται ότι ο πελάτης του έλαβε ποτέ το ποσό των 120.000 ευρώ και επισημαίνει ότι «ο αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης πέτυχε τη χαμηλότερη ποινή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Όσο για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο δικηγόρος δηλώνει ότι «είπε πως υποπτευόταν τον Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά ότι δεν ήταν ποτέ παρών σε φάση καταβολής χρημάτων από τον Παντσέρι».

Ακόμη, ο Μαξ Τόλερ υποστηρίζει στην ιταλική εφημερίδα ότι η αλλαγή στάσης του πελάτη του έναντι του Κατάρ δεν οφείλεται σε χρηματισμό, αλλά σε μια σειρά στοιχείων, όπως έκθεση του ΟΗΕ, ταξίδι που πραγματοποίησε ο ίδιος τον Φεβρουάριο του 2020 (όταν ζήτησε να επισκεφθεί ένα από τα στάδια του Μουντιάλ για να εξακριβώσει τις συνθήκες των εργαζομένων στα εργοτάξια), αλλά και έκθεση της ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

«Ο Μαρκ Ταραμπέλα δεν έλαβε δώρα και δεν πήγε στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, παρόλο που είναι φίλαθλος. Συνάντησε τον Καταριανό υπουργό Εργασίας Αλ Μάρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Κατάρ, το 2021, με την αντιπροσωπεία Inter-Sport», καταλήγει ο δικηγόρος.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ