Ταξιδιωτική οδηγία που αφορά την Τουρκία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, επισημαίνοντας ότι οι Βρετανοί που επισκέπτονται την χώρα ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές, κλοπές και σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Τύπο και συγκεκριμένα τις εφημερίδες Daily Mail, The Sun και Liverpool Echo, το 2022, πάνω από 3,3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία, χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο, τώρα το βρετανικό υπουργείο προειδοποιεί μεταξύ άλλων τους Βρετανούς λέγοντας: «Να είστε προσεκτικοί με τους ξένους που σας πλησιάζουν και σας προσφέρουν φαγητό και ποτό (που μπορεί να είναι ναρκωτικά), για να σας κλέψουν ή να σας αποπλανήσουν».

51 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ανηλίκων

Το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας (FCDO) συμβουλεύει τους Βρετανούς να αποφύγουν τα ταξίδια κυρίως στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Χαρακτηριστικά, τους συμβουλεύουν να αποφεύγουν την επαρχία Χακάρι.

«Εάν ταξιδέψετε σε αυτήν την επαρχία της Τουρκίας, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το βρετανικό υπουργείο κρούει τον κώδωνα κυρίως για την αύξηση περιστατικών σεξουαλικής επίθεσης σε ανήλικους.

Το 2022, στο προξενείο του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφηκαν 51 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ανηλίκων συμπεριλαμβανομένων και βιασμού, σύμφωνα με την Μίνα Αγγελίνη και το protothema.gr.

Τα θύματα, όπως υποστήριξαν, δέχθηκαν επίθεση τις νυχτερινές ώρες σε τουριστικά σημεία της Τουρκίας και κυρίως μέσα σε τουαλέτες.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση για όσους ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

«Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να μην εφησυχάζουν καθώς και οι ληστείες στους δρόμους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.