Αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν, ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθας Λουίζ της Νορβηγίας, λόγω προβλήματος υγείας του συντρόφου της.

Η 51χρονη πριγκίπισσα της Νορβηγίας είχε ανακοινώσει τον αρραβώνα της με τον «πνευματικό οδηγό και προικισμένο θεραπευτή», με έδρα το Λος Άντζελες, πέρυσι.

Και παρόλο που το ζευγάρι δεν είχε ανακοινώσει δημόσια κάποια ημερομηνία για τον γάμο του, ένα νορβηγικό μέσο λέει τώρα πως το ζευγάρι αναγκάστηκε να τον αναβάλει.


Επιδείνωση της νεφρικής νόσου του συντρόφου της

Σύμφωνα με το Se og Hør, ο Ντουρέκ Βέρετ δίνει μάχη με «σοβαρή νεφρική νόσο», μια πάθηση που τον ταλαιπωρεί εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Μάλιστα, μιλώντας στο podcast του «The Moments That Made Me», ο Ντουρέκ είχε αποκαλύψει πως η πάθηση του είχε προκαλέσει καρδιακή ανακοπή, χωρίς ωστόσο να πει πότε συνέβη το περιστατικό.

«Είχα υπέρταση, όπως ο πατέρας μου και ο παππούς μου, αλλά ποτέ δεν το πήρα στα σοβαρά. Έτσι, κατέστρεψε τα νεφρά μου και έπαθα καρδιακή ανακοπή. Ήταν μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ζωής μου. Ήμουν νεκρός για περίπου 4,5 λεπτά. Και όταν επανήλθα, είχα υποστεί εγκεφαλική κάκωση. Ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι για σχεδόν δύο χρόνια και χρειαζόμουν αιμοκάθαρση για οκτώ χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το νορβηγικό δημοσίευμα, ο σαμάνος λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, είναι αναγκασμένος να πηγαίνει σε μια κλινική στις ΗΠΑ για αιμοκάθαρση μέχρι και 5 φορές την εβδομάδα.


Η σχέση που οδήγησε σε παραίτηση την πριγκίπισσα

Υπενθυμίζεται πως η σχέση της πριγκίπισσας Μάρθας Λουίζ της Νορβηγίας και του Αμερικανού σαμάνου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην χώρα της, οδηγώντας μάλιστα στην ίδια να παραιτηθεί από τα βασιλικά της καθήκοντα τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα τότε, ο πατέρας της, ο βασιλιάς Χάραλντ είχε ανακοινώσει πως η κόρη του δε θα εκπροσωπούσε πλέον τον βασιλικό οίκο. Αν και ο μονάρχης επέτρεψε στην πριγκίπισσα να διατηρήσει το βασιλικό της τίτλο, ο πατέρας της επανέλαβε ότι δε θα της επιτραπεί να τον χρησιμοποιεί σε μελλοντικές εμπορικές συνεργασίες με τον σύντροφό της Ντούρεκ Βερέτ.