Δικαστικά μπλεξίματα έχουν φέρει στο Twitter οι αποφάσεις του Έλον Μασκ, που από τη στιγμή που αγόρασε την πλατφόρμα, δεν προλαβαίνει να μαζεύει εχθρούς, τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας, όσο και έξω από αυτήν.

Όπως μετέδωσε το BBC, το Twitter δέχτηκε αγωγή από το crown estate, που διαχειρίζεται τα ακίνητα που ανήκουν στον βασιλιά Κάρολο, διαμαρτυρόμενο για καθυστέρηση στην πληρωμή των ενοικίων.

Οι καθυστερήσεις αφορούν χώρους γραφείων κοντά στο Picadilly Circus, στο κεντρικό Λονδίνο.

Μέχρι στιγμής, το Twitter δεν έχει δώσει τη δική του απάντηση.

Η δικαστική προσφυγή έρχεται, μετά τις σαρωτικές περικοπές της τάξεως του 50%, σε θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ, μόλις ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας.

Ωστόσο, το μοντέλο διοίκησης μάλλον αμφισβητείται, μετά από μια σειρά χαοτικών και αμφιλεγόμενων αποφάσεων, με αποτέλεσμα οι διαφημιστές να γυρίσουν την πλάτη στην πλατφόρμα, υπό τον φόβο ότι θα υπάρξει έξαρση στη ρητορική μίσους.

Πάνω από 500 πελάτες πάγωσαν τις διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση εσόδων κατά 40%.


Τι είναι το Crown Estate

Το Crown Estate κατέχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 15,6 δισ. λιρών (17,68 δισ. ευρώ). Μεταξύ αυτών, 241 βρίσκονται στο κεντρικό Λονδίνο. Η αγωγή σχετίζεται με «καθυστερήσεις ενοικίων στον χώρο γραφείων της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το BBC, το crown estate αποφάσισε να προσφύγει νομικά, μετά από προηγούμενες προσπάθειες να επικοινωνήσει με το Twitter για τα καθυστερημένα ενοίκια.

Το crown estate είναι από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και το χαρτοφυλάκιο ανήκει στον μονάρχη, στην πραγματικότητα δεν είναι ιδιωτική ιδιοκτησία. Τα έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων πηγαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών για δημόσιες δαπάνες και σε αντάλλαγμα ο μονάρχης λαμβάνει την κρατική επιχορήγηση.