Μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές στον κόσμο -  η οποία περιλαμβάνει από Ελληνορωμαϊκά γλυπτά μέχρι Γερμανικά και Αυστριακά έργα τέχνης του 20ού αιώνα - ανήκει στον συλλέκτη Ronald S. Lauder.

 Μόνο λίγοι εκλεκτοί και τυχεροί μπορούν να θαυμάσουν έστω λίγους από τους αναρίθμητους θησαυρούς της συλλογής του Lauder.

 Όμως τώρα, για πρώτη φορά , το σπίτι μαζί με την αχανή συλλογή έργων τέχνης του διάσημου συλλέκτη, ανοίγει στο ευρύ κοινό - έστω και... πλατωνικά.

 Η Neue Galerie New York·έχει αναπαραστήσει μέσω μίας εγκατάστασης την κατοικία και την συλλογή του Lauder, φυσικά με την έγκρισή του.

 Είναι η πρώτη φορά που o Lauder δίνει στο φιλότεχνο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει - έως τις 13 Φεβρουαρίου - το σύνολο της συλλογής του όπως εμφανίζεται στο σπίτι του, προς τιμήν των 20 χρόνων της νεοϋορκέζικης γκαλερί.

 Σε βίντεο το οποίο ετοιμάστηκε ως εισαγωγή στην έκθεση, ο Lauder εξηγεί ότι έχει τρεις κατηγορίες τέχνης: την «Oh», την «Oh my» και την «Oh my God!»·

 Ο ίδιος συλλέγει μόνον έργα από την τελευταία κατηγορία, όταν δηλαδή δει κάποιο αντικείμενο ή πίνακα και αναφωνήσει «ω θεέ μου!».

 Όπως λέει , κατά συνέπεια, «μου είναι αδύνατον να διαλέξω ένα αγαπημένο έργο από τη συλλογή μου. Όταν αγαπώ ένα έργο τέχνης και αποφασίζω να το αποκτήσω, δεν μου περνάει ο έρωτάς μου γι' αυτό. Απλά, αρχίζω να το γνωρίζω περισσότερο».