Διδακτορικό στη σοκολάτα προσφέρει το Κέμπριτζ
Πώς γίνεται να μη λιώσει η σοκολάτα σε θερμά κλίματα
Οι λάτρεις της σοκολάτας βρήκαν το ιδανικό πεδίο σπουδών. Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στη Βρετανία προσφέρει ένα διδακτορικό δίπλωμα πάνω στη σοκολάτα.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας αναζητά ένα άτομο για διδακτορική διατριβή στη σοκολάτα.
Στόχος της έρευνας είναι να βρεθεί πώς γίνεται να μη λιώσει η σοκολάτα σε θερμά κλίματα.
Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι τις 29 Αυγούστου.
Η περιγραφή του διδακτορικού αναφέρει ότι στόχος της έρευνας είναι «η διερεύνηση των παραγόντων που επιτρέπουν τη σοκολάτα, η οποία έχει σημείο τήξεως κοντά σε εκείνη του ανθρώπινου σώματος, να παραμείνει σε στερεή κατάσταση, διατηρώντας τις ιδιότητες που ζητούν οι καταναλωτές όταν αποθηκεύεται και πωλείται σε θερμά κλίματα».
Το Πανεπιστήμιο τονίζει ότι η έρευνα βασίζεται κυρίως σε πειράματα, αλλά απαιτούνται καλές μαθηματικές γνώσεις.