Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
tourkika_mme_gia_Georgiadi
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Βάζουν στο στόχαστρο τον Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του για τα Rafale και τα Viper

Όλα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global

Με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη , καταπιάνονται για ακόμα μία φορά τα τουρκικά ΜΜΕ και εστιάζουν στην πρόσφατη δήλωσή του πως τα ελληνικά Rafale και Viper θα «συντρίψουν την τουρκική Πολεμική Αεροπορία».

Για την ακρίβεια, ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global έστρεψε τις βολές του κατά του Έλληνα υπουργού, συνεχίζοντας και τη στοχοποίηση του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, αναφέρει ο ιστότοπος protothema.gr.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να στοχοποιεί την Τουρκία. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο υπουργός Ανάπτυξης έκαναν διαδοχικές προκλητικές δηλώσεις. Αμφότεροι είπαν ότι είναι έτοιμοι απέναντι σε κάθε είδους εξωτερική επέμβαση και υποστήριξαν πως έχουν στρατιωτική ανωτερότητα στον αέρα και στη θάλασσα», ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Haber Global.

Στο ρεπορτάζ που ακολούθησε υποστηρίχτηκε προκλητικά πως η Ελλάδα είναι αυτή που… «στοχοποιεί» την Τουρκία, σε μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας. «Δεν τελειώνουν οι προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από την Αθήνα. Μετά τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στοχοποίησε την Τουρκία. Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι "είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε βήμα της Τουρκίας". Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, συνέχισε την πολεμοκαπηλία. Υποστήριξε πως η Ελλάδα με τα αεροσκάφη Rafale και τα F-16 Viper μπορεί να νικήσει την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Δήλωσε πως "αν αποκτήσουμε την αεροπορική ανωτερότητα στο Αιγαίο, τότε η Τουρκία θα απομείνει στο έλεός μας"», ανέφερε μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ.
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν στο σύνολό τους την πρόσφατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς τη «σκανδαλώδη». Απαντώντας στην απειλή του Ερντογάν «θα έρθουμε νύχτα», o υπουργός Ανάπτυξης είχε σχολιάσει στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης: «Γελάμε κάθε φορά που ακούμε αυτές τις λέξεις. Θέλω να ενημερώσω τον κ. Ερντογάν ότι τα Rafale και Viper θα καταστρέψουν την τουρκική Αεροπορία αν τολμήσουν να έρθουν νύχτα, απόγευμα, πρωί ή βράδυ».