Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
speire
Διεθνή

Χαβάη: Ούτε αστρονόμοι μπορούν να εξηγήσουν την εμφάνιση γαλάζιας σπείρας στον ουρανό - Θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο

Ποια η σχέση με την εκτόξευση πυραύλου της SpaceX

Ένας δορυφόρος που εκτοξεύθηκε από τη SpaceX φαίνεται ότι είναι ο λόγος που καταγράφηκε πάνω από το ηφαίστειο της Χαβάης , Μαούνα Κέα, μια μυστηριώδης γαλάζια σπείρα στον ουρανό. 

Οι αστρονόμοι, πάντως, που παρατήρησαν το φαινόμενο, δεν μπόρεσαν να δώσουν άλλη, επαρκή, εξήγηση σε ό,τι αφορά το από πού μπορεί να προέρχεται. 

«Η κάμερα Subaru-Asahi Star κατέγραψε μια μυστηριώδη ιπτάμενη σπείρα πάνω από το ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης», η οποία «φαίνεται να σχετίστηκε μετα την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου από την εταιρεία SpaceX», έγραψαν οι ειδικοί που χειρίζονται το τηλεσκόπιο Subaru στις 19 Ιανουαρίου.Το Αστρονομικό Παρατηρητηρίο της χώρας κοινοποίησε καρέ στο επίσημο κανάλι του στο youtube, γράφοντας πως «στην αρχή ήταν απλώς μια μικρή κουκκίδα. Στη συνέχεια, εκτίναξε κάτι που έμοιαζε με τόξο. Έγινε ελαφρώς μεγαλύτερη. Μια φωτεινή κουκκίδα εμφανίστηκε στη σταγόνα και στη συνέχεια μεγάλωσε και μετατράπηκε σε σπείρα».

«Είναι ένα ρήγμα στο χωροχρονικό συνεχές», σχολίασε ενδεικτικά χρήστης με μπόλικη φαντασία.

Πάντως, η μπλε δίνη στον ουρανό δείχνει να εξηγείται μέσα από την τελευταία εκτόξευση δορυφόρου της SpaceX, στις 18 Ιανουαρίου από τη Φλόριντα.

Αφού ένας πύραυλος εκτοξευθεί στο Διάστημα και γίνει δορυφόρος, θα επιστρέψει στη γη έχοντας πρώτα αποβάλει τα καύσιμα του πυραύλου, τα οποία και μάλλον είναι η προαναφερθείσα μπλε σπείρα αφού όταν το καύσιμο του πυραύλου εκτοξεύεται, παγώνει και κρυσταλλώνεται σε σχήμα σπείρας και στη συνέχεια φωτίζεται από τον ήλιο.

Μάλιστα, το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.