Τραγική ήταν η κατάληξη της προσπάθειας απεγκλωβισμού της 7χρονης Φατμέ από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην πόλη Αλεξανδρέτα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.

Η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ επιχειρούσε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβίσει την 7χρονη, η οποία βρισκόταν θαμμένη σε βάθος 6 μέτρων και έφερε πολλαπλά κατάγματα στο χέρι του.

Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, οι διασώστες προσπάθησαν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης.

Νεκρή ανασύρθηκε η 7χρονη Φατμέ

Η ελληνική αποστολή, μάλιστα, ζήτησε από το συνεργείο της ΕΡΤ να σταματήσει να μεταδίδει πλάνα από τον απεγκλωβισμό του άψυχου σώματός της, ενώ συντετριμμένοι είναι οι άνδρες της ΕΜΑΚ, ωστόσο θα συνε4χίσουν προκειμένου να βγάλουν την αδερφή της.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών απεγκλωβισμού της 7χρονης, όμως η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε για ζωντανούς που βρίσκονται θαμμένοι σε γειτονικό σπίτι και έσπευσαν κάποια μέλη να συνδράμουν στην επιχείρηση. Πρόκειται για μια 4μελή οικογένεια, με το συνεργείο να καταφέρνει να απεγκλωβίσει τελικά πρώτο τον 50χρονο πατέρα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή εστιάζονται στο να σωθεί η 6χρονη κορούλα του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα, που είναι επίσης νεκρή.

Σύμφωνα μετην ΕΡΤ, θα είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν την 6χρονη, με την αποστολή να αναμένεται να πάρει ώρες, καθώς βρίσκεται πίσω από τόνους συντριμμιών.

Βίντεο νωρίτερα από την επιχείρηση απεγκλωβισμού της μικρής Φατμέ