Εικόνες εξωπραγματικές που ούτε σε ταινίες φαντασίας δεν έχουμε δει κατέγραψαν τα drones από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. Τα πλάνα κυριολεκτικά παγώνουν το αίμα.



 Τα βίντεο από την ώρα του σεισμού, που ανέβασαν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ολόκληρα κτίρια και πολυκατοικίες να γίνονται μέσα σε δευτερόλεπτα σωροί από συντρίμμια.


 Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας, Ορχάν Τατάρ, η υπηρεσία του έχει λάβει αναφορές για 11.342 κτίρια που έχουν καταρρεύσει, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων να ανέρχεται σε 5.775.

Ο αριθμός αυτός φαντάζει τεράστιος. Τα βίντεο, όμως, από drones διεθνών τηλεοπτικών σταθμών δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

 Χάρτης με το επίκεντρο των δύο ισχυρών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία

Πρώην πολυώροφες πολυκατοικίες θυμίζουν πλέον βουνά από μπάζα, πελώρια κτίρια έχουν γείρει στο πλάι και έχουν πέσει σε γειτονικά, συμπαρασύροντάς τα. Σε άλλα, έχουν καταρρεύσει οι προσόψεις, ενώ κάποια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

 Πολυκατοικία έχει μετατραπεί σε βουνό από μπάζα

Δείτε το μέγεθος της καταστροφής σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός στην Τουρκία

Στην πόλη Καχραμανμαράς, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. 

Στη συνοριακή επαρχία Χατάι, οι πολυκατοικίες έχουν πέσει στο πλάι η μία πάνω στην άλλη.


 Στα Άδανα της Τουρκίας 


Τεράστιες είναι οι καταστροφές και στη γειτονική Συρία