Ένα ουκρανικό drone κατέγραψε το περιστατικό κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, όπου οι μάχες μαίνονται έντονες εδώ και μήνες. Τέσσερις στρατιώτες από τη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner μεταφέρουν τον συνάδελφό τους μέσα από ένα τοπίο ερειπωμένων σπιτιών, κρατώντας τα χέρια και τα πόδια του και στη συνέχεια τον πετούν δίπλα σε έναν αχυρώνα.

 Ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται να δείχνει τρεις άνδρες να τον χτυπούν επανειλημμένα με φτυάρια. Η τύχη του τραυματισμένου διοικητή είναι δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο το επεισόδιο αντιστοιχεί σε επίμονες αναφορές για το χαμηλό ηθικό μεταξύ των Ρώσων μισθοφόρων.


Ουκρανοί στρατιώτες που πολεμούν μέσα και γύρω από το Μπαχμούτ έχουν περιγράψει πώς τα στρατεύματα της Wagner επιτίθενται κατά κύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες του Πούτιν απειλούνται με εκτέλεση εάν αποτύχουν να προχωρήσουν και θανατώνονται κατά πλειάδες, με τα πτώματα τους να γεμίζουν στην πρώτη γραμμή.

 Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, από ένα drone της ειδικής διμοιρίας Seneka και δημοσιεύτηκε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας τη Δευτέρα.

 Ζελένσκι: Αντικρούουμε τους Ρώσους στο Μπαχμούτ

Στην καθιερωμένη νυχτερινή του ομιλία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανικές μονάδες απωθούν τις επαναλαμβανόμενες ρωσικές προσπάθειες να περικυκλώσουν το Μπαχμούτ και να διαρρήξουν τις άμυνές του.

 «Τους αντικρούουμε. Είμαι ευγνώμων σε κάθε πολεμιστή που εξασφαλίζει την αντεπίθεση με την αντοχή του», δήλωσε. Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι συζήτησε το «βασικό ζήτημα» της προμήθειας πυρομαχικών σε μια συνάντηση τη Δευτέρα με το επιτελείο του στρατού του.