Βιβλική είναι η καταστροφή στην Τουρκία μετά τους δίδυμους σεισμούς που έπληξαν τη γείτονα χώρα, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές, την στιγμή που οι διασώστες κάνουν δραματικές προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα.

Τεράστια είναι η καταστροφή στην κοινότητα της Παναγίας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Αντιόχεια. Στο χωριό κατοικούν 300 άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, τα οποία λόγω των σεισμικών δονήσεων έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Ευτυχώς στο χωριό δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Τα parapolitika.gr επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας Μιχάλη Σάχμπα, ο οποίος μας περιγράφει τις σκηνές χάους που επικρατούν στην περιοχή μετά το σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Από τη Δευτέρα οι κάτοικοι του χωριού έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους μένουν στα πάρκα και στα αυτοκίνητα, αυτές τις ώρες όπως μας λέει ο κ.Σάχμπας προσπάθησαν να φτιάξουν μια σκηνή έξω από την εκκλησία της Παναγίας. 

«Είμαστε καλά δόξα τω Θεώ. Σήμερα με προσπάθεια κάνουμε μια σκηνή. Δεν έχουμε ρεύμα, ακόμα γίνονται σεισμοί. Προσπαθούμε να μαζέψουμε άτομα εδώ...Έχει κρύο, ανάψαμε φωτιά για να ζεσταθούν οι άνθρωποι».

Δείτε εικόνες από την Κοινότητα Παναγία της Αντιόχειας 

xorio7

xorio6
xorio5
xorio4
xorio3
xorio2
xorio1

Η κατάσταση στην Αντιόχεια είναι τραγική, με ανθρώπους να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια των ισοπεδωμένων κτιρίων και όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες να ανασυρθούν ζωντανοί απομακρύνονται.
antioxeia2
antioxeia
antioxeia3

«Όλες οι εκκλησίες έχουν καταστραφεί στο χωριό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλη την Ελλάδα», μας γράφει ο κ. Σάχμπας στη δύσκολη επικοινωνία που είχαμε λόγω προβλημάτων στο δίκτυο. To κράτος έχει βοηθήσει λίγο σήμερα, δεν τελείωσε ο σεισμός για να φτιάξουν τα σπίτια και κανένας εδώ διότι δεν έχει ασφάλεια δεν μπαίνει στα σπίτια».

«Έχουμε φόβο τώρα και από την Κωνσταντινούπολη λένε ότι θα γίνει σεισμός. Θέλουμε από τους πατέρες και από το Αγίον όρος να μας κάνουν προσευχή. Ο Χριστός και η Παναγία να είναι μαζί μας».