Πόζαραν για την «οικογενειακή φωτογραφία» όλοι, όμως δεν χειροκρότησαν όλοι όταν έφτασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών. Αυτός που έμεινε αδιάφορος από την είσοδο του Ζελένσκι ήταν ο Βίκτορ Όρμπαν.

 Φωτογραφίες και βίντεο από την άφιξη του Ζελένσκι την ώρα που πλησίαζε τους ηγέτες συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατέγραψαν την απροθυμία του Ούγγρου πρωθυπουργού να τον χειροκροτήσει, με τον Ουκρανό πρόεδρο να παίρνει τελικά θέση μπροστά του για να ποζάρει στον φακό.

  Ο Όρμπαν, που έχει στενές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στα 13 χρόνια της πρωθυπουργίας του, έχει αρνηθεί να στείλει όπλα στην Ουκρανία και η χώρα του συνεχίζει να παραλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο.

 Και μολονότι δεν έχει πάρει το μέρος της Ρωσίας για την εισβολή της, ούτε υποστήριξε ενεργά το Κίεβο. Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο συντηρητικό αμερικανικό The American Conservative στα τέλη Ιανουαρίου, ο Όρμπαν χαρακτήρισε την Ουκρανία «χώρα του κανενός», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια εμπόλεμη ζώνη, που δεν μπορεί να επιστρέψει στην ειρήνη.