Διθυραμβικά σχόλια από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δέχονται οι Έλληνες διασώστες, οι οποίοι προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της νότιας Τουρκίας, μετά την φοβερή τραγωδία των 7,8 Ρίχτερ.

Μάλιστα, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση το «ευχαριστώ» του συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η βοήθεια της Ελλάδας πρώτο θέμα στο κρατικό πρακτορείο Anadolu

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu, με εκτεταμένα ρεπορτάζ αναφέρεται στις ενέργειες της χώρας μας, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες που μίλησαν με τον Τούρκο Πρόεδρο. «Η Ελλάδα δείχνει ισχυρή αλληλεγγύη στην σεισμόπληκτη Τουρκία» αναφέρει.  

Δένδιας: οι άνθρωποι είναι πιο κοντά από όσο νομίζουν μερικές φορές οι ηγέτες τους

«Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν με τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας ότι οι κοινωνίες και οι άνθρωποι είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους» διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στη Διπλωματική Ακαδημία της Παραγουάης.

 Εκτενή αφιερώματα των τουρκικών ΜΜΕ στην υποστήριξη της Ελλάδας 

Όλα τα τουρκικά μέσα, που άλλοτε «έσταζαν δηλητήριο¨ για την Ελλάδα, έχουν στρέψει τις κάμερές τους πάνω στους Έλληνες διασώστες, όπως το CNN TURΚ αλλά και άλλα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. 

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πήγε εκεί. Όλα τα κέντρα από την αρχή. Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Τουρκία και θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία αυτό που στο παρελθόν είχαμε ονομάσει διπλωματία των σεισμών», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας  στο Mega.

«Συμφωνώ με τον κύριο Ρουσόπουλο ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πάνω από την καταστροφή και την τραγωδία έρχονται πιο κοντά όταν δείχνουν τα αληθινά τους αισθήματα» συμφώνησε στην ίδια τηλεοπτική συζήτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.