Συγκλονίζουν οι στιγμές που ζουν οι διασώστες στην Τουρκία. Άλλο ένα παιδί κατάφερε να βγει ζωντανό από τα ερείπια, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 180 ώρες από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα 10χρονο κορίτσι από τα ερείπια πολυκατοικίας στην επαρχία Χατάι, 183 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το δίκτυο TRT Haber.

 Υπενθυμίζεται ότι διασώστες έβγαλαν λίγο νωρίτερα ζωντανό ένα 13χρονο αγόρι από τα χαλάσματα κτιρίου που κατέρρευσε, 182 ώρες μετά τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας (6/2), ξανά στη Χατάι.

 Τα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters δείχνουν τον έφηβο να κρατά το χέρι ενός διασώστη, ενώ τον τοποθετούν σε φορείο, αφού του ακινητοποίησαν το κεφάλι και τον κάλυψαν με μια κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό. Στη συνέχεια, o 13χρονος μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο.

 Ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων στα συντρίμμια σταδιακά σβήνουν, ο απολογισμός από τους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία ξεπερνά ήδη τους 37.000 νεκρούς και θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.