Ένα ανατριχιαστικό κορεό δημιούργησαν οι οπαδοί της Τραμπζονσπόρ, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που έγινε στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

 Η οπαδοί του συλλόγου της Τραπεζούντας σχημάτισαν τη μορφή ενός διασώστη, ο οποίος σώζει ένα μωρό από τα χαλάσματα, έχοντας δίπλα του ένα σκύλο. Στο κράνος του άνδρα υπάρχουν οι σημαίες των χωρών που έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, με αυτήν της Ελλάδας να βρίσκεται στο κέντρο.

 Το παιχνίδι της Τραμπζονσπόρ με τη Βασιλεία για τα πλέι οφ του Europa Conference League ήταν αφιερωμένο στα θύματα του σεισμού, αλλά και στους ανθρώπους που βοήθησαν να σωθούν όσο περισσότερες ζωές.

 Όσοι πήγαν στο γήπεδο, είχαν πάρει μαζί τους -εκτός από σημαίες και κασκόλ- παιχνίδια, τα οποία θα προσφερθούν στα παιδιά των περιοχών που «χτύπησε» ο εγκέλαδος. Επίσης, όλα τα έσοδα από το παιχνίδι θα δοθούν στους σεισμόπληκτους.

 Οι ποδοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας φορούσαν μαύρες μπλούζες, όπου στην πλάτη και στο μπροστινό τους μέρος έγραφαν τις πόλεις που έπληξαν οι σεισμοί, ενώ πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Επίσης, η Τραμπζονσπόρ αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι με τη μαύρη της εμφάνιση, έπειτα από συνεννόηση και με την ελβετική ομάδα.

 Επίσης, υπήρχαν πανό κρεμασμένα στις κερκίδες με τις πληγείσες περιοχές, ενώ εκατοντάδες φίλαθλοι φορούσαν φανέλες και κρατούσαν κασκόλ άλλων τουρκικών ομάδων (Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι, Μπεσίκτας κ.α.). Άλλωστε, πολλοί πήγαν από την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, την Κερασούντα και άλλες περιοχές της Τουρκίας, για να δουν από κοντά αυτό το ιστορικής σημασίας ματς.

 Οι σημαίες που ξεχώρισαν στις εξέδρες, ήταν αυτές με τις δύο ομάδες που υπέστησαν τις σοβαρότερες συνέπειες από τους σεισμούς, της Χατάισπορ, της Γκαζιαντέπ και της Μαλάτιασπορ.

 Σημειώνεται ότι στην Τραμπζονσπόρ αγωνίζονται και δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τόσο στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του Πόντου όσο και σε αυτές άλλων ομάδων της Τουρκίας.

 Για την ιστορία, η ομάδα της Τραπεζούντας επικράτησε 1-0 της Βασιλείας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» του Conference League.