Η καταστροφή στην Τουρκία μετά τον σεισμό είναι τεράστια. Όπως όλα δείχνουν, οι εργολάβοι έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και ο Ερντογάν, ο οποίος προμηνύει πως θα χτίσει 30.000 πολυκατοικίες μέσα σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Ρομπόπουλου, τα κτήρια τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν είναι 56.000. Ο τηλεμαραθώνιος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Τουρκία κατάφερε να μαζέψει 6 δις ευρώ.

Είδηση το Καστελόριζο στην Τουρκία

Το Καστελόριζο είναι είδηση στη Τουρκία. Ο λόγος είναι η βοήθεια που έσπευσαν να δώσουν. «Οι κάτοικοι και ο Δήμος πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν βοήθεια. Οι σχέσεις των κατοίκων είναι πολύ καλή, δεν ισχύουν για εμάς αυτά που λένε πως θα έρθουν κολυμπώντας», αναφέρει η κ. Κούσινα.

Σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο, ο Ερντογάν βρίσκεται στη χειρότερη φάση της πολιτικής του καριέρας. «Εκτιμώ πως εάν ο Ερντογαν πάει τώρα σε εκλογές θα είναι το τέλος της πολιτικής του καριέρας. Το μέλλον της Τουρκίας θα το κρίνουν τρία πράγματα. Η αγωνία του ερντογάν να επανεκλεγεί και η αγωνία του να βρει κεφάλαια αποφεύγοντας το Νομισματικό Ταμείο. Είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει χωρίς τη βοήθεια της Δύσης. Η ελληνική διπλωματία κατάλαβε πως αυτό θα είναι δύσκολο οπότε έγινε ο δίαυλος επικοινωνίας με τη Δύση ώστε να διασφαλίσουμε και τις δικές μας συνεστραμμένες»

Αναφορικά με το εάν άλλαξε στάση η Τουρκία απέναντι στη ν Ελλάδα, ο κ. Δεσποτόπουλος αναφέρει πως δεν πρέπει να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα αλλάξει. «Εμείς δεν νιώθουμε αυτά που ακούγονται στην πολιτική. Εμείς έχουμε φιλικές σχέσεις μαζί τους και έχουμε πολύ τουρισμό από Τούρκους. Όσοι είμαστε στο Καστελόριζο έχουμε φίλους και γνωστούς απέναντι, στην Τουρκία», δήλωσε η κ. Κούσινα.