Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν βγήκε για δείπνο το βράδυ του Σαββάτου με τη σύζυγό του Τζιλ και από εκείνη τη στιγμή δεν τον ξαναείδε κανείς, μέχρι που εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στους δρόμους του Κιέβου.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο Κίεβο δεν γινόταν να μην πραγματοποιηθεί κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, καθώς επισκέφθηκε εμπόλεμη περιοχή, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

biden-zelensky__1_
biden-zelensky__2_

Η ενημέρωση της ρωσικής πλευράς

Το προεδρικό αεροσκάφος, Air Force One, αναχώρησε ξημερώματα από την Ουάσινγκτον, ενώ όσοι τον συνόδευαν δεν επιτρεπόταν να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς έτσι θα ήταν πιο ασφαλές το ταξίδι.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η ρωσική κυβέρνηση ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις ενώ θα ήταν στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας τόσο από τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όσο και από τους πολίτες του Κιέβου και δήλωσε ότι θα σταθεί για όσο χρειαστεί στο πλευρό της ρημαγμένης χώρας από τη ρωσική εισβολή. Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.