Σοβαρό ατύχημα είχε η  85χρονη βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας καθώς γλίστρησε ενώ έκανε σκι.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ασημίνας Αγγελίνη στο protothema.gr, η 85χρονη μητέρα του Ολλανδού Βασιλιά, Βίλεμ Αλεξάντερ, δεν κατάφερε να αποφύγει το χειρουργείο.

 Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild, η Βεατρίκη, δεινή σκιέρ, φόρεσε την περασμένη Παρασκευή παγοπέδιλα για να απολαύσει το αγαπημένο της άθλημα.

 «Κάνοντας σκι στις αυστριακές Άλπεις, η 85χρονη Βεατρίκη έσπασε τον καρπό της σε ατύχημα που είχε στο Λεχ. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, αναρρώνει ικανοποιητικά», σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού.

 Μετά το ατύχημα, η πρώην Βασίλισσα βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης.

 Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας λατρεύουν το σκι και το Λεχ της Αυστρίας είναι ο αγαπημένος τους προορισμός, επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα.

 Μετά το χειρουργείο, η πρώην βασίλισσα της Ολλανδίας επέστρεψε στο Κάστρο Drakensteyn κοντά στην Ουτρέχτη, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Άμστερνταμ.

 Το εμβληματικό κάστρο είναι η νέα κατοικία της, από τον Απρίλιο του 2013, όταν παρέδωσε το θρόνο στον γιο της.

 Η τραγική ειρωνεία είναι ότι στο σημείο του ατυχήματός της, πριν από έντεκα χρόνια είχε καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα ο 43χρονος τότε γιος της κάνοντας σκι.

 Στις 17 Φεβρουαρίου του 2012, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα, ο Γιόχαν Φρίζο έμεινε εγκλωβισμένος πάνω από 20 λεπτά στο χιόνι μέχρι να τον εντοπίσουν οι διασώστες.

 Ο Φρίζο έμεινε σε κώμα για ενάμιση χρόνο και τον Αύγουστο του 2013, απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών.