Μεσίστιες κυμάτιζαν την Κυριακή (5 Μαρτίου) οι αλβανικές σημαίες στα κρατικά και δημόσια ιδρύματα της χώρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηρυχθεί χθες ημέρα εθνικού πένθους, στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι η «τραγωδία στην Ελλάδα είναι και δική μας τραγωδία και ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν είναι και δικός μας πόνος».

Οι Αλβανοί πολίτες βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας και άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων. Στην Κορυτσά και στους Αγίους Σαράντα (παρουσία του δημάρχου και του Έλληνα Γενικού Πρόξενου από το Αργυρόκαστρο) οι κάτοικοι της πόλης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Για να προσευχηθούν

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες Έλληνες και Αλβανοί, μαθητές, δάσκαλοι και πολίτες μετέβησαν στο προαύλιο του σχολείου της κοινότητας Δερβιτσάνης για να ανάψουν κεριά και να προσευχηθούν για τα θύματα στα Τέμπη.

Στα Τίρανα, εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν έξω από το κτίριο του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο της Προεδρίας, στην Όπερα και στην κεντρική πλατεία της αλβανικής πρωτεύουσας. Στα υπουργεία και την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, οι σημαίες της χώρας κυμάτιζαν μεσίστιες.

Δείτε εικόνες: