O Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας απέναντι στον Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία της αντιπολίτευσης. 

«Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο υποψήφιός μας για τις προεδρικές», είπε ο Τεμέλ Καραμολάογλου, ο ηγέτης του Κόμματος Ευτυχίας, απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του κόμματος, στην Άγκυρα, όπου συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των έξι κομμάτων.

Ειδικότερα, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) είναι ο εκλεκτός των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης για να «κονταροχτυπηθεί» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη «σκιά» του φονικού σεισμού.


Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, με το επίσημο όνομα Εθνική Συμμαχία, τον οποία απαρτίζουν το CHP, το Καλό Κόμμα (Iyi Parti), το Κόμμα της Ευτυχίας (Saadet Partisi), το Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Partisi), το Δημοκρατικό Κόμμα (Demokrat Partisi) και το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA).

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες στα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας στην Άγκυρα και στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί των έξι κομμάτων, δηλαδή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από το CHP, η Μεράλ Ακσενέρ από το Καλό Κόμμα, ο Γκιουλτεκίν Ουισάλ από το Δημοκρατικό κόμμα, ο Αλί Μπαμπατζάν από το DEVA, o Τεμέλ Καραμολάογλου από το Κόμμα της Ευτυχίας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, καταλήγοντας στην απόφαση πως ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν και να τον ρίξει από την εξουσία ύστερα από 20 χρόνια.