Έντονα διαμαρτυρήθηκε για τον φόρο στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής, η Αλεσάντρα Μουσολίνι, δίνοντας μια σερβιέτα στον επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Η σερβιέτα έγραφε επάνω με κόκκινο χρώμα το όνομά του και «ΦΠΑ 0%». «Ευτυχισμένη Ημέρα της Γυναίκας», είπε ο Τζεντιλόνι, ενώ η εγγονή του Μουσολίνι και ευρωβουλευτής του Forza Italia, του έδινε μια σερβιέτα με «φτερά» επειδή «κοστίζουν περισσότερο».

Η κίνηση της Αλεσάντρα Τζεντιλόγι έγινε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές του εθνικού προϋπολογισμού του 2024 και συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Ως εκπρόσωπος της Forza Italia, ζητώ 0% φορολόγηση στις σερβιέτες, πληρωμένη άδεια περιόδου και την εναρμόνιση όλων των κρατών-μελών στους κανόνες που αφορούν τα δικαιώματα υγείας και την ισότητα των φύλων» δήλωσε η Μουσολίνι στις κάμερες, ενώ στεκόταν μπροστά από ένα τραπέζι με διάφορα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Όπως εξηγεί το Politico, oι εισφορές στα προϊόντα υγιεινής αποτελούν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος της ΕΕ. Σύμφωνα με τον νόμο, οι χώρες δεν μπορούν να μειώσουν τον ΦΠΑ κάτω από το 5%.

Το θέμα έγινε μέρος της συζήτησης για το Brexit, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο πίεσε για μια εξαίρεση, πριν αποχωρήσει από το μπλοκ.