O τίτλος του δούκα του Εδιμβούργου –τον οποίο κατείχε από τον γάμο του με την Ελισάβετ μέχρι και τον θάνατό του, πριν από δύο χρόνια, ο Φίλιππος– πέρασε σήμερα 10/03/2023 στον πρίγκιπα Έντουαρντ.

Η είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο Twitter.

Οι διαδικτυακές ευχές

«Ευχόμαστε στον νέο δούκα του Εδιμβούργου χρόνια πολλά σήμερα! Ο βασιλιάς απένειμε το Δουκάτο του Εδιμβούργου στον αδελφό του, πρίγκιπα Έντουαρντ, για τα 59α γενέθλιά του», γράφει η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο Twitter. Η ανάρτηση συνοδεύεται από τη φωτογραφία του πρίγκιπα Έντουαρντ.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter:


Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε στις 9 Απριλίου 2021, χρειάστηκαν δηλαδή δύο χρόνια για να «περάσει» ο τίτλος του δούκα του Εδιμβούργου στον 59χρονο κόμη του Έσεξ. Και μάλιστα με αφορμή τα γενέθλιά του.

Έστω και καθυστερημένα όμως, όπως σχολιάζουν τα βρετανικά Μέσα, ο μικρότερος αδερφός του βασιλιά Κάρολου έλαβε τελικά τον ιστορικό και βαρυσήμαντο τίτλο, τον οποίο του είχε «τάξει» η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ όταν ο Έντουαρντ παντρεύτηκε το 1999 τη σύζυγό του, Σοφία.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό υπάρχει και μία ασυνήθιστη κίνηση, μετά τον θάνατο του Έντουαρντ –σύμφωνα με την Daily Mail– ο τίτλος δεν θα «περάσει» στον γιο, αλλά θα επανέλθει στο Στέμμα.