Κατά την Εθνική Ημέρα Ελεφάντων, η οποία θεσμοθετήθηκε από το 1998 στις 13 Μαρτίου, στην Ταϊλάνδη, τα τιμώμενα πρόσωπα έπρεπε με κάθε τρόπο να βραβευτούν. Ως εκ τούτου, τροπικά φρούτα και λαχανικά, που μαζί ζύγιζαν... 3.000 κιλά, ήταν απλωμένα σε ένα τραπέζι 8 μέτρων προκειμένου οι ελέφαντες να κεραστούν.

Ο τροπικός κήπος Nong Nooch γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Ελέφαντα εδώ και 13 χρόνια ως πηγή εθνικής υπερηφάνειας και πολιτιστικής ταυτότητας για την Ταϊλάνδη. Οι άνθρωποι της χώρας είχαν στενή σχέση με τους ελέφαντες από την αρχαιότητα, όταν οι ελέφαντες έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις μεταφορές, δήλωσε ο Καμπόν Τανσάτσα, πρόεδρος του Nong Nooch.

Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των οικόσιτων ελεφάντων σε κατάλληλες συνθήκες. «Αν τους απελευθερώσουμε όλους αυτούς στην άγρια φύση, δεν θα επιβιώσουν… οι άνθρωποι μερικές φορές δεν καταλαβαίνουν. Νομίζουν ότι πρέπει να απελευθερώσουμε τα πάντα στην άγρια φύση», δήλωσε ο Καμπόν στο Reuters.

Το 1998 η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακήρυξε τη 13η Μαρτίου ως την ετήσια Εθνική Ημέρα Ελεφάντων της Ταϊλάνδης με σκοπό τη διατήρησή τους.