Από μόνο του το ονοματεπώνυμο Μασατόσι Ίτο έχει αυτοκρατορική εσάνς και ο υπέργηρος Ιάπωνας που πέθανε στα 98 του την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, ήταν δυνητικά τέτοιος. 

Ο Μασατόσι Ίτο ήταν ο αυτοκράτορας των μίνι μάρκετ, αφού δημιούργησε τα 7-Eleven, τα οποία πλέον ανέρχονται σε πάνω από 83.000, εκ των οποίων τα 20.000 στην Ιαπωνία. Ο Ίτο ήταν επίτιμος πρόεδρος της εταιρείας μέχρι την τελευταία πνοή του. 

Στο Τόκιο, το 1956, στην ηλικία των 32, μπήκε στο εμπόριο, μέσω μίας μικρής επιχείρησης καταστημάτων ένδυσης στο Τόκιο την οποία διηύθυνε ο ετεροθαλής αδελφός του.

Αρχικά ο Ίτο την μετονόμασε σε Ito-Yokado και την μετέτρεψε σε αλυσίδα μικρών καταστημάτων τροφίμων, ακόμη και ενδυμάτων.

Ένα ταξίδι στις ΗΠΑ από στέλεχος της Ito-Yokado ήταν καθοριστικό, αφού γνώρισε τα καταστήματα της 7-Eleven, τα οποία ανήκαν στην Southland Corporation. Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να συνεργαστούν και, σύντομα, το 1974, άνοιξε το πρώτο 7-Eleven στην Ιαπωνία.



Λίγα χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 1990, η Ito-Yokado έφτανε να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην Southland Corporation.

Ο Ίτο παραιτήθηκε το 1992 (παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος) με την κατηγορία ότι προχώρησε σε πληρωμένες στην ιαπωνική μαφία, τη Γιακούζα, για να τηρήσουν την τάξη σε μια συνέλευση των μετόχων.

Απέδιδε την επιτυχία του σε ένα συνδυασμό σκληρής δουλειάς και τύχης. «Ήμουν τυχερός που ξεκίνησα τις επιχειρήσεις αμέσως μετά τον πόλεμο, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος της καταναλωτικής κοινωνίας άρχισε να αναπτύσσεται στην Ιαπωνία», είχε πει σε συνέντευξή του.