Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ο ρώσος δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Σολόβιεφ και ο επικεφαλής προπαγάνδας και πρόεδρος του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Πολιτικής, Γιεβγένι Μπουζίνσκι, συζήτησαν για τα αντίποινα του Πούτιν σε περίπτωση ανάμειξης του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, βάζοντας στο στόχαστρο ανοιχτά την Βρετανία.

Συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για αφανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου από το ρωσικό πυρηνικό όπλο «Ποσειδώνας» που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή και είναι ένα μείγμα τορπίλης και drone.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η Βρετανία έχει μπει στο στόχαστρο μετά την ένθερμη υποστήριξη της στην Ουκρανία.

«Τα αντίποινα πρέπει να στραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Ο Ρώσος δημοσιογράφος, ο οποίος είναι γνωστός και ως «η φωνή του Πούτιν», ανέφερε ότι εάν το ΝΑΤΟ ενταχθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν πρέπει να στραφεί προς το Ηνωμένο Βασίλειο με πλήγμα από το υποβρύχιο drone Poseidon που θα προκαλούσε ραδιενεργό «τσουνάμι».

Είχε προηγηθεί η ανάλυση από τον «ειδικό» Ντμίτρι Κισέλιοφ: «Ο Poseidon πλησιάζει τον στόχο σε βάθος ενός χιλιομέτρου με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα με κεφαλή χωρητικότητας έως και 100 μεγατόνων. Η έκρηξη αυτής της θερμοπυρηνικής τορπίλης κοντά στις ακτές της Βρετανίας θα σηκώσει τσουνάμι υψηλών δόσεων ακτινοβολίας που θα μετατρέψει τον στόχο σε ραδιενεργό έρημο με πυρηνικά κύματα ύψους 300 μέτρων».

Ο Σολόβιεφ πρόσθεσε: «Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα υπάρχει τότε».

Εξετάστηκαν επίσης εναλλακτικές επίθεσης, όπως από τον μεγαλύτερο πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας, τον 14όροφο Sarmat 2, αλλά και τον «ασταμάτητο» υπερηχητικό πύραυλο Zircon, για τον οποίο μάλιστα η επικεφαλής του ρωσικού δικτύου RT Margarita Simonyan πρόσθεσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αφανιζόταν «αμέσως».

Πηγή: Daily Mail