Ρεπορτάζ για τους εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια πήγε να κάνει το συνεργείο του BBC στη Χερσώνα της Ουκρανίας και παραλίγο να συναντήσει το θάνατο. Οι ρωσικοί πύραυλοι έτρεψαν τη δημοσιογράφο Βικτόρια Ζούχαν και το συνεργείο σε φυγή. 

Μετά τον πρώτο πύραυλο, που ανάγκασε τη Ζούχαν να απομακρυνθεί υπό την προστασία ενός άντρα, φοβικές κραυγές συνόδευσαν την πρόσκρουση του δεύτερου, ο οποίος προσγειώθηκε ακόμη πιο κοντά στην ομάδα του BBC.

Πήδηξαν καθώς ένας άνδρας φώναξε «πήγαινε έτσι» με κατεύθυνση προς ένα μαύρο αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς μπήκαν μέσα, αλλά ο άντρας φώναξε ξανά, λέγοντας: «Κινηθείτε έτσι. Άκουσέ με, κινήσου έτσι».



Ένας άλλος άνδρας, πιθανότατα το άτομο που κινηματογραφούσε την επίθεση, απάντησε «Θα πάω με αυτό εδώ», καθώς έτρεχε προς το δεύτερο αυτοκίνητο.

Όταν πήδηξε στο αυτοκίνητο, είπε στον οδηγό «Είμαι καλά», προτού μια γυναικεία φωνή πει μέσω ασυρμάτου: «Ακολουθώ, πήγαινε, πήγαινε, πήγαινε».

Ένας ο οποίος κινηματογραφούσε επίσης τη βοήθεια, αναφέρει σε βίντεο: «Φεύγουμε. Υπήρξε επίθεση πυροβολικού μόλις τώρα. Ήταν τόσο δυνατό. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Ήταν η πρώτη βοήθεια που έφτασε στο μικρό χωριό Μιλόφ στην περιοχή Χερσώνα μέσα σε τρεις εβδομάδες και οι άνθρωποι ήταν εμφανώς απελπισμένοι να πάρουν στα χέρια τους τις απαραίτητες προμήθειες.

Κανείς δεν σκοτώθηκε στις επιθέσεις σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.