Στο πλευρό μιας μικρής ποδοσφαιρικής ομάδας από το Μπράντφορντ στάθηκε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας Γουίλιαμ, όταν έμαθε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν οι παίκτες και οι προπονητές της.

Συγκεκριμένα η αγγλική ομάδα Alpha United Juniors, αποκάλυψε τον περασμένο Νοέμβριο, ότι επί σειρά ετών, παίκτες ηλικίας μόλις επτά ετών δέχονταν χυδαίες προσβολές, ακόμη και βίαιες απειλές από τις εξέδρες του γηπέδου.

«Ο ρατσισμός και η κακοποίηση δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η αποτρόπαια συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει τώρα και όλοι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», έγραψε ο πρίγκιπας σε επιστολή του προς την ομάδα αφού επικοινώνησε πρώτα με την FA (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας), σύμφωνα με το Sky News.

Ο Μοχάμεντ Ουαχίντ (Mohammed Waheed) ο οποίος ίδρυσε τον σύλλογο νέων πριν από δέκα χρόνια, ήταν απελπισμένος με την κατάσταση που δημιουργήθηκε και όπως είναι λογικό έχει επηρεάσει και την ομάδα. Eίπε ότι απευθύνθηκε στο παλάτι αφού προηγουμένως είχε στείλει επιστολή στην FA, χωρίς όμως να πάρει κάποια απάντηση.

Οπως αναφέρει το Ηello είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη του πρίγκιπα για το ποδόσφαιρο την οποία έχει μεταδώσει και στα τρία του παιδιά.