Η δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την γιορτή της 25ης Μαρτίου έγινε με τη διάσημη ηθοποιός του Χόλυγουντ, Ρίτα Γουίλσον, να τραγουδά μια μεγάλη επιτυχία του Σταμάτη Κόκοτα.

leykos-oikos

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μίλησε για την συνεισφορά των Ελλήνων και των ομογενών στις ΗΠΑ, ενώ δε δίστασε να επισημάνει ότι «ο κόσμος έχει τεράστιο χρέος στην Ελλάδα για την επαναστατική ιδέα της δημοκρατίας».

«Είναι υπέροχο να σας υποδέχομαι εδώ, στον Λευκό Οίκο, για να γιορτάσουμε τα 202 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και όλες οι μεγάλες συνεισφορές των Ελλήνων και των ομογενών στη χώρα μας. Ο κόσμος έχει τεράστιο χρέος στην Ελλάδα για την επαναστατική ιδέα της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ρίτα Γουίλσον: «Δεν έχω τραγουδήσει ξανά στα ελληνικά»

leykos-oikos-ellas

Μεγάλη στιγμή της εκδήλωσης δεν ήταν άλλη από την στιγμή που η Ρίτα Γουίλσον ερμήνευσε τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου το οποίο τραγούδησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Σταμάτης Κόκοτας.

«Αυτό είναι ένα τραγούδι, ένα ελληνικό τραγούδι. Δεν έχω τραγουδήσει ξανά στα ελληνικά. Το έχει τραγουδήσει ένας διάσημος τραγουδιστής, ο Σταμάτης Κόκοτας», ανέφερε η ίδια.

«Έχω μάθει την αφοσίωση από την ελληνική κοινότητα»

leykos-oikos-25hmartiou

«Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική κοινότητα. Πραγματικά το εννοώ. Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα από την ελληνική κοινότητα εδώ και 50 χρόνια, πρέπει να το παραδεχτώ, είναι αφοσίωση, αφοσίωση, αφοσίωση», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν κάλεσε και τον Τομ Χανκς να μιλήσει, με τον ηθοποιό να μη χάνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το χιούμορ του.

«Δεν είμαι Έλληνας αλλά είχα την λογική να παντρευτώ μία Ελληνίδα», είπε χαρακτηριστικά ο Χανκς.

Τέλος, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε εγκωμιαστικά και στον ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη ελληνοαμερικανική κοινότητα και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τη προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega