Πενήντα τέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία ένα βρέφος 3,5 μηνών ξαναέσμιξε με τη μητέρα του σήμερα 3 Απριλίου.

Η μικρή Gizem πέρασε 128 ώρες παγιδευμένη στα ερείπια στην επαρχία Χατάι, όμως κατάφερε να επιβιώσει, χωρίς, μάλιστα, να έχει προβλήματα υγείας, γεγονός που έκανε πολλούς να τη χαρακτηρίσουν ως «μωρό θαύμα». Η μητέρα του βρέφους, από την άλλη πλευρά, νοσηλεύεται ακόμα σε νοσοκομείο στα Άδανα.

Όπως είναι λογικό, η μητέρα της μικρής Gizem συγκινήθηκε σε μεγάλο βαθμό όταν αντίκρισε ξανά την κορούλα της. Η ατμόσφαιρα της «επανένωσής» τους δεν θα μπορούσε μην είναι φορτισμένη άλλωστε, αφού το ταξίδι της ζωής θα συνεχιστεί για εκείνες χωρίς τον πατέρα της οικογένειας και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu.

«Ανεκτίμητο καθήκον η επανένωση»

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της χώρας, Derya Yanik, βοήθησε μαμά και κόρη να έρθουν ξανά κοντά, αφότου επιβεβαιώθηκε η σχέση τους με τεστ DNA.

«Ένα από τα πιο ανεκτίμητα καθήκοντα στον κόσμο είναι η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της», είπε η Yanik. «Το να είμαστε μέρος αυτής της ευτυχίας σήμαινε πολλά και για εμάς».

Η υπουργός ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο από την επανένωση μαμάς και κόρης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Yasemin Begdas.

Μόνο στην Τουρκία, περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) της χώρας, στα τέλη Φεβρουαρίου. Επιπλέον, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πλήττονται από τον καταστροφικό σεισμό.