Ξεκινάει η πολυαναμενόμενη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ και ήδη ένθερμοι θαυμαστές του και αγανακτισμένοι διαδηλωτές που εχουν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς έξω από το Ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν, ήρθαν σε σύγκρουση δίνοντας μια «γεύση» από το τεταμένο κλίμα που υπάρχει ήδη, αλλά και από ό,τι έρχεται όσο θα διαρκέσει η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.



Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 9.30 π.μ., μια οπαδός του Τραμπ προσπάθησε να σκίσει ένα πανό που κρατούσανοργισμένοι διαδηλωτές με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. «Είσαι στη λάθος πλευρά!» άρχισε να της φωνάζει το πλήθος, αρπάζοντας τη σημαία που η γυναίκα προσπαθούσε να σκίσει με μανία.



Ένας ακόμη υποστηρικτής του Τραμπ ακούστηκε να φωνάζει: «Φύγε από εδώ, παλιότσαντάκι με κόκαλα!» Εμφάνιση - έκπληξη στο δικαστήριο έκανε και ο βουλευτής Τζορτζ Σάντος με τη γυναίκα που προκάλεσε το επεισόδιο να τρέχει να τον υποδεχτεί με θέρμη.

Αλλαγή τοποθεσίας για τη δίκη ζητά ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πύργο Τραμπ για το δικαστήριο στις 10.30 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα), πλαισιωμένος από μια τεράστια αυτοκινητοπομπή. Νωρίτερα σήμερα, ζήτησε η δίκη του να διεξαχθεί στο Στάτεν Άιλαντ και όχι στο Μανχάταν. Με ανάρτησή του στον ιστότοπό του, τον Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το γεγονός ότι θα προσαχθεί στο Μανχάταν «όπου ορισμένες περιοχές ψήφισαν 1% Ρεπουμπλικάνους» και πρότεινε να μεταφερθεί η υπόθεση στο γειτονικό Στάτεν Άιλαντ, μια «πολύ δίκαιη και ασφαλή τοποθεσία» που είναι πιο φιλικά διακείμενη προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Εξαπέλυσε επίσης δριμύτατη επίθεση στον «δικαστή και την οικογένειά του» που «μισούν τον Τραμπ», σχολιάζοντας ότι η κόρη του εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία της νυν αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. «Παρωδία δίκης», καταλήγει η ανάρτηση.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, εθεάθη να προσέρχεται αθόρυβα νωρίτερα στο γραφείο του.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης έχουν λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια μετά την απόφαση του δικαστηρίου με πάνω από 35.000 αστυνομικούς να είναι σε επιφυλακή. Χθες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ζήτησε από το πλήθος να επιδείξει την «καλύτερη συμπεριφορά».