To αν ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θα αποφυλακισθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή θα παραμείνει στις φυλακές του Σεν Ζιλ, όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου, εξετάζει σήμερα το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sudinfo, ο ένας εκ των συνηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κενς, εκτιμά ότι η βελγική Δικαιοσύνη θα μπορούσε να είναι θετική στο να συνεχίσει ο πελάτης του να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, όπως έγινε και με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Επίσης, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή θα εστιάσει και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η σύζυγος του Παντσέρι, σύμφωνα με τη sudinfo, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο Qatargate που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές.

Στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.