Βγαίνει από τη φυλακή ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate.

Σύμφωνα με τη Le Soir, ο Ιταλός θα πρέπει να αποφυλακιστεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες, καθώς βρίσκεται στη φυλακή για σχεδόν τέσσερις μήνες, και θα τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε υπογράψει «μνημόνιο μεταμέλειας» με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, γεγονός που του επέτρεψε τη διαπραγμάτευση και τη μείωση της ποινής με αντάλλαγμα την παροχή «πλήρων και ειλικρινών πληροφοριών» σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξαν ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Δεν αντέχει τη φυλακή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντόνιο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη, κάτι που ίσως έπαιξε ρόλο για τη συμφωνία του με τις Αρχές.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.

Μετά την αποφυλάκιση Παντσέρι, πλέον στη φυλακή για το σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς παραμένουν η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταρεμπέλα, ενώ ο σύζυγος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και δεξί χέρι του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, βρίσκεται και αυτός σε κατ’ οίκον περιορισμό.